O Nama

Centar za razvoj karijere je prvo mjesto koje trebate posjetiti kada dođete na Internacionalni univerzitet u Sarajevu. Ovaj Centar pruža usluge i programe koji pomažu studentima u razvoju njihovih karijera, kao i usmjeravanje i podršku studentima za vrijeme diplomskih studija. Za vrijeme Vašeg razvoja, dio smo procesa i pomažemo da usavršite svoje vještine i ostvarite ciljeve. Ohrabrujemo Vas da sami birate smjerove svojih karijera, i spremni smo da posvetimo vrijeme i energiju kako bismo asistirali u uspješnom pronalaženju posla, prakse, stipendije i/ili odabiru postdiplomskih studija.

NAŠA MISIJA

Centar za razvoj karijere će osnažiti svoje studente da spoznaju svoje talente, iskoriste prethodna iskustva i istraže opcije za svoje buduće karijere, te proaktivno djeluju ka svom prvom zaposlenju nakon diplomiranja, ili da upišu postdiplomske studije. Stavljajući potrebe studenata u fokus, ovaj Centar će raditi direktno sa studentima, pružati im bogat sadržaj kvalitetnih usluga usmjerenih ka razvoju karijere, kao i povezivati ih sa važnim partnerima, saradnicima i poslovnim mrežama. Centar za razvoj karijere će u konačnici pospješiti vještine upravljanja karijerom, važne za uspješan marketing i pripremanje studenata za njihove prakse i zaposlenje. Zajedno sa partnerima, uposlenicima i iskusnim univerzitetskim osobljem, Centar za razvoj karijere će ohrabriti i omogućiti studentima da naprave sigurne i promišljene izbore karijera, kao i da vode uspješan profesionalni život.

Preciznije, Centar za razvoj karijere je odlučan da:

  •  Pospješi razvoj i usavršavanje studenata, asistirajući u njihovim akademskim, karijernim i poslovnim odlukama.
  •  Omogući resurse i pomoć u procesu planiranja karijera, kao i vještine važne za zaposljenje.
  •  Pruži tačne i relevantne informacije o zanimanjima, mogućnostima, uključujući, ali ne ograničavajući se na diplomske i postdiplomske studije, prakse i zaposlenja.
  •  Služi kao važan resurs za studente, alumni studente, univerzitetsko osoblje i uposlenike.
  •  Pomaže IUS-u da se promoviše potencijalnim studentima, prikupljajući i javno prezentujući podatke o trenutnim mogućnostima studenata da pronađu prakse i zaposlenje, ili nastave studije.
  •  Pospješi vezu alumni studenata sa Univerzitetom.
  •  Osigurava pristrasnost i povjerenje studentima, alumni studentima i uposlenicima.
  •  Osnažuje vezu između Univerziteta, lokalne zajednice, regiona i svijeta.

NAŠA VIZIJA

Održavajući potpunu iskrenost i otvorenost, te uvijek težeći izvrsnosti u našim nastojanjima (kako očekujemo i od naših studenata, osoblja i klijenata), Centar za razvoj karijere će postati cijenjen model sveobuhvatnih i inovativnih usluga koje se tiču karijernog razvoja i zapošljavanja na Balkanu.
Učeći studente vještinama koje će im služiti kao sredstvo upravljanja njihovim karijerama kroz cjelokupni život, te uspostavljanjem partnerstava sa poslodavcima, alumni studentima i drugim obrazovnim institucijama, IUS će postati najbolji centar ovakve usluge na tržištu Balkana.
Da bismo ostvarili svoju viziju, Centar za razvoj karijere će dizajnirati i isporučiti usluge koje će doprinijeti cjelokupnom razvoju studenata i alumni studenata i usmjeravati ih kroz sve faze njihovog profesionalnog razvoja i napredovanja.